.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
Usui Shiki Ryoho
Blue Star Reiki
Enersense-Buddha
Golden Age Reiki
Ichi Sekai Reiki
Jinlap Maitri Reiki
Johrei of Jo Reiki
Karuna Reiki
Mari El
Men Chho Reiki of ...
New Life Reiki
Radiance Technique ea
Raku Reiki
Reiki Jin-Kei Do
Reiki Plus
Saku Reiki
Satya Japanese Reiki
Seichem of Sekhem
Sun Li Chung Reiki
Tera Mai / Seichem
Tibetan Reiki
Tradit. Japanese Reiki
Usui / Tibetan Reiki
Vajra Reiki
** Nieuwe Typen Reiki **
 
________________________________ 
 
Reiki per PROVINCIE
Reiki in BELGIË
Reiki in Europa
Reiki - ALLERLEI
Reiki BEHANDELING
Reiki BOEKEN - TIPS
Reiki BOEKEN - A -- K
Reiki BOEKEN - L -- M
Reiki BOEKEN - N -- S
Reiki BOEKEN - T -- Z
Reiki MUZIEK en New Age
Reiki SYSTEMEN op rij
ALLERLEI - Algemene Info en Tips
ADRES info - Reiki-Info
ZOEKEN op Reiki-Info of Internet
Reiki-Info Startpagina (Blauwe stijl)
Reiki-Info Startpagina (Groene stijl)
Adverteren op Reiki-Info

________________________________ 
 
  
.

Naast het Usui Reiki Systeem bestaan er meerdere systemen in de wereld

info @ Reiki-Info

Woord vooraf
In de afgelopen jaren is mij vele malen gevraagd waarom er zovele systemen zijn, wat de verschillen zijn en welke beter zouden zijn, enz.... Dit is voor mij reden geweest om wat research te doen en een globale opsomming te geven. Eén van de redenen kan zijn, dat het in het Oosten gebruikelijk is (of was?) bij je master in de leer te gaan totdat je zelf aan je meesterschap toe bent. Je proeve van bekwaamheid volbrengen leidt er dan toe dat je onder dezelfde naam werkzaam kunt zijn. Als je echter iets toevoegt, verdiept of bijv. nader tot uitdrukking brengt, wordt vanuit respect voor je afkomst (lees leraar) de naam aangepast om verwarring te voorkomen. Er zullen ongetwijfeld ook andere redenen aan te geven zijn.
Overigens: verder dan hier vermeld zal mijn onderzoek niet gaan. Ik tracht mijn leven te leiden volgens de binnen het Usui Systeem overgedragen leefregels en ben daar heel gelukkig en tevreden mee. 

Hoewel er in de loop der tijden vele systemen zijn ontwikkeld (of ontdekt?), zegt dit niets over Reiki. Reiki - Universele Energie ( of Liefde...) - is namelijk de kracht (energie) die de grondslag vormt voor systemen die zich "Reiki-systeem" (mogen?!) noemen. 

Verschillen in genoemde systemen zijn: verschil in spirituele afstammingslijn, aanpassing van en toevoegingen aan gebruikte technieken, toevoeging van elementen uit andere (energie-) systemen, verschillen van meningen in werking en gebruik, enz.. Het ontstaan van deze verscheidenheid kan mede veroorzaakt zijn door allerlei cultuurverschillen tussen gebieden van de wereld....

Mijn persoonlijke visie hierop: Zolang verschillen worden beleefd, geleefd en uitgedragen volgens de essentie van Reiki - dus Liefdevol, met respect voor verschillen en anders denkenden, enz. - kunnen mensen op de wereld prima (lees in harmonie) naast elkaar leven, denk ik.
Wanneer een systeem echter uitdraagt bóven Reiki te staan, Reiki volledig te kennen, of beter te zijn dan andere systemen, dan heb je als geďnteresseerde m.i. reden je eens achter het oor te krabben en na te denken of dat nu werkelijk wel zo is of kan zijn. 
Het is namelijk niet zo de essentie van Reiki om je boven een ander te stellen..... Universeel (en Liefde) is ook onpersoonlijk; jezelf (of je systeem) béter noemen is dat niet.  Wat je vindt is sowieso persoonlijk... En om nu het idee te koesteren dan je alle uithoeken van verwondering kent...

De globale omschrijvingen zijn gevonden op de site van Live Positive. Gezien de integere wijze van weergave en onderzoek aldaar leek mij een beperkte weergave van de info vermeldenswaardig. Natrekken echter van al deze gegevens vergt zo enorm veel tijd en inspanning, dat het mij onmogelijk is gebleken alles te controleren op juistheid en volledigheid. 
Voor de goede orde: het werk is verricht door  en copyrights behoren dan ook toe aan "Life Positive". Hier  is voor een eerste indruk een extract van de oorspronkelijke Engelse tekst weergegeven. De volledige tekst is op hun site te vinden. 

 

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog