.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Wat is Reiki? Een intro...
Wat is Reiki? - Meer...
Reiki Cursussen - Algemeen
Wat hoort in je Reiki 1 cursus
Wat hoort in je Reiki 2 cursus
Reiki Behandelposities
__ Foto's reiki-behandeling p.1
__ Foto's reiki-behandeling p.2
__ Foto's reiki-behandeling p.3
__ Foto's reiki-behandeling p.4
__ Foto's reiki-behandeling p.5
__ Foto's reiki-behandeling p.6
Behandelen - Mag je / Moet je?
Is Reiki Magnetiseren?
Reiki cursus voor Kinderen
Reiki bij Dieren 1 - ook huisdieren
Reiki bij Dieren 2 - ook huisdieren
Reiki Anekdotes ea.
Reiki - Meerdere Systemen

________________________________ 
 
  
.

Reikicursus voor Kinderen 

info @ Reiki-Info

Ik heb er vaker met ouders over gesproken: een Reiki 1e Graad cursus voor Kids. 
k hanteer de globaal leeftijdsgrens:  vanaf ca. 11 12 jaar. Ik zal in een volgend artikel t.z.t. uitleg geven waarom ik deze leeftijdsgrens hanteer. 
 
Kinderen (b)lijken namelijk een enorme affiniteit met energie te hebben en beleven Reiki vaak werkelijk als weldaad. Zo sterk zelfs, dat ze soms graag zelf ook Reiki zouden willen kunnen geven.
Nu kunnen kinderen vanuit een explosief enthousiasme besluiten dat ze later piloot, brandweerman, verpleegster, enz. willen worden en blijkt na enige tijd, dat ze toch andere (en ook weer leuke) perspectieven hebben gevonden om naar uit te zien. Bij een aantal kinderen zie je echter dat het "Reiki-vlammetje" blijft branden.
 
Daarom worden ook periodiek en naar behoefte Reikicursussen voor Kids opgezet, maar .... met een geheel andere opzet; het zijn namelijk nog geen volwassenen en dat maakt een andere benadering meestal wenselijk. Daarnaast: kinderen kunnen heel direct naar elkaar zijn en ook onder kinderen bestaan er al gauw vooroordeeltjes als "gek" of "eigenaardig" vinden. Ook hier dus wat extra aandacht, al was het alleen al om te voorkomen dat ze gepest worden op school als ze een ander Reiki aanbieden. 
Met kinderen die interesse in Reiki blijken te hebben ga ik een aantal "speelse" bijeenkomsten houden - passend bij hun leeftijd - om langzaam op te bouwen naar de Reiki-initiaties. Kinderen die echt blijken te willen blijven dan vanzelf over. De kinderen die "te snel" enthousiast worden, kunnen een aantal leuke dingen beleven en afhaken als het "nieuwe" eraf is en hun aandacht naar andere dingen uit begint te gaan.
 
Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om het enthousiasme van kinderen met een stukje aandacht te belonen en het niet af te wijzen. Ik spreek dan meestal met hen af er over een tijdje nog eens over te praten en wacht dan even af of zij er zlf (steeds) opnieuw over beginnen. Wanneer het in henzelf blijft leven, dan kun je er redelijk op vertrouwen, dan het niet slechts "voor het leuke" is omdat het een nieuw "speeltje" is, maar dat ze werkelijk een goed gevoel hebben bij het zelf met Reiki kunnen "werken" aan zichzelf.
Overigens: ik ben er persoonlijk geen voorstander van dat jonge kinderen met Reiki de kwalen van hun ouders/verzorgers behandelen Je kindertijd is er om te kunnen spelen en niet om te vroeg met de ballast en verantwoordelijkheden van de volwassenheid te moeten rondlopen...
Als de Kids dus enthousiast blijven is dat aanleiding genoeg om over een cursus Reiki 1e graad verder te praten. En toegegeven: als ze er zelf voor kiezen, dan blijkt het ook een zegen en weldaad, omdat ze in hun jeugd veel makkelijker hun kracht (her-)vinden en beter bestand zijn tegen de druk van anderen, de stress van hun schooltijd, enz..
 
Heb je kinderen in je omgeving waarvan je denkt (of weet) dat zij (of hun ouders) nadenken over Reiki voor hun Kids, dan kun je altijd contact opnemen met een Reikimaster die Reikicursussen voor Kids organiseert. Houd daarbij overigens altijd in gedachte dat ouders het beste voor hebben met hun kinderen en ze op hun eigen manier willen beschermen tegen ’s werelds kwaad en onheil, dus ook tegen het onbekende. Aan- of opdringen is dus niet zo verstandig, want dan zou de reactie wel eens kunnen zijn: Wat moeten jij of jouw Reikimaster met mijn kinderen???
Besef dat "wanneer het goed is", er altijd gelegenheid en omstandigheden zullen ontstaan waarbinnen op natuurlijke wijze een groei naar werken met Reiki van de grond komt; ook voor deze kinderen en hun ouders. 

 

  1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog