.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Nederlof/Buis: De Reiki Gids
Nederlof/Buis: Reiki... Verdieping
Nederlof/Buis: Reiki, kort en goed
Nelstein, P.: Reiki bij Dieren
Petter, F.: Het Reiki vuur
Petter: Reiki techn.v. Hayashi
Petter: Oorspr. handboek Usui
Sommer, Doris: Reiki 3e graad
Sommer, Doris: Reiki Lexicon

________________________________ 
 
  
.

Reiki boeken

info @ Reiki-Info

Titel: Het Reiki vuur; nieuwe inzichten in de oorsprong van Reiki : een praktisch handboek
Auteur: Frank Arjava Petter
Uitgeverij: Panta Rhei
Eerste druk: 1997
ISBN-nr.: 90 73 20 78 35
Prijs: ca. € 13,00

Reiki-Info waardering: komt nog ...
Publiekswaardering: (8)

Reiki-Info - boekbeschrijving: komt nog ....

Publieks - boekbeschrijving: *)
1) De in Japan levende Reikimaster beschrijft  in 40 pagina's info over de auteur, de stichter van het Reiki-systeem (incl. foto's en zeer beknopte woordenlijstje). 
In de overige 100 pags. wordt de Reiki-praktijk behandeld - waarbij opeens een 4e graad opduikt - die inhoudelijk weinig voorstelt, maar waarbij hoofdstukken over handposities en funcities van chakra's goed bruikbaar zijn. De resterende hoofdstukken zijn niet meer dan rustgevende omlijsting van de kern - die wel erg mager aan bod komt. Vol van algemeenheden en cliché's. Op de keper beschouwd een "spirituele grabbelton" waaruit weinig wezenlijks over Reiki valt op te diepen. Wel waar, maar net te eenvoudig, te weinig to-the-point en daardoor praktisch niet werkelijk bruikbaar.

Omschrijving achterzijde boek:
Reiki is een oude Japanse heelkunst die in korte tijd ongelooflijk populair geworden is over de hele wereld. Over het ontstaan van Reiki doen vele verhalen de ronde. Er zijn al heel wat pogingen gedaan om achter de ware geschiedenis van Reiki te komen, maar tot voor kort bleven tal van vragen onbeantwoord. Frank Arjava Petter is een ongebonden Reiki-leraar die in Japan leeft en werkt. Zijn onderzoek naar het leven van Usui werpt een nieuw licht op de oorsprong van Reiki. In dit boek doet hij uitgebreid verslag van dit onderzoek. Hij bezocht Usui's graf, volgde zijn voetsporen en sprak met zijn nakomelingen. Het Reiki Vuur is een uitstekend leerboek, vernieuwend en boeiend door zijn spirituele gezichtshoek. Reiki blijkt een boeddhistische Qigong-richting te zijn die ontstaan is in het shintoïsme. Qigong is de leer van de levensenergie in zijn oorspronkelijke betekenis. Het Reiki Vuur geeft tevens een praktisch overzicht van de belangrijkste handposities en toepassingen van Reiki, met tal van nieuwe oefeningen; daardoor is het boek ook een handige 'Reiki-gids voor de beginner'.
"Frank Arjava Petter weet de dingen op een enerverende, gevoelige en boeiende manier te beschrijven. Zijn toewijding aan Reiki en zijn lange ervaring op spiritueel gebied proef je op iedere bladzijde".

*) Sommige "publieks"-omschrijvingen (-recensies) zijn van internet overgenomen en bedoeld als 1e indicatie. Als  genuanceerdheid echter blijkt te ontbreken wordt de omschrijving bijgesteld, danwel verwijderd.

.
.

 

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog