.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Tip 1: Luijerink: Rk Groeiboekje
Tip 2: Luijerink: Rk 2e Graad
Tip 3: Luijerink: Rk Masterschap

________________________________ 
 
  
.

Reiki boeken

info @ Reiki-Info

 
Titel: Reiki, De weg naar Masterschap
Auteur: Arie Luijerink 
Uitgeverij: Ankh Hermes BV
Eerste druk: 1998
ISBN-nr.: 90 20 20 10 42
Prijs: ca. € 5,00

Reiki-Info waardering:  (9)
Publiekswaardering: (9)

Reiki-Info - boekbeschrijving:
Beginnend met wat historische voorbeelden vliegt Arie in vogelvlucht nog eens door aspecten van de werkzaamheid van Reiki (ook binnen de verschillende graden), met tips ter herinnering aan in eerder beschreven onderwerpen. Daarnaast komen in de zelfde bondige vogelvlucht de aspecten van het Usui-systeem aan bod. Kleine kanttekening daarbij: een enkel aspect is in de loop der tijd door Grandmaster Furumoto en/of de op basis van ervaringen bijgesteld.
Na de 1e 30 pagina’s komt Arie steeds meer op gang en gaat - ook met voorbeelden - steeds dieper in op zaken, daarbij het belang benadrukkend van zuiver houden van het Usui-systeem en de vorm. Allerlei aspecten van Spirituele (zeg maar geestelijke of persoonlijke) groei worden benoemd, waarbij Arie zich niet zelden bedient van een bijna retorische vraagstelling. Op zich een heel leuke vorm, want daardoor hoeft Arie geen antwoorden in te vullen; dat doe je voor je zelf wel. Het spoort dan ook aan tot nadenken, reflectie, jezelf bekijken (spiegelen) en - zoals hij een aantal malen aanhaalt - loskomen van je afhankelijkheden en oordelen.
Met de veelvuldige bondige tips om te werken aan spirituele groei (terwijl je met de voetjes op de grond blijft of komt) is dit boekje zéér geschikt voor iedere kandidaat- of oud-cursist, van IEDERE Reiki-graad. Het is m.i. namelijk best wel goed om zo nu en dan - ook als ervaren (Reiki-) therapeut of oud-cursist - even in het spiegeltje te kijken en je af te vragen of je gaandeweg misschien in je eigen valkuilen bent gelopen.
Goed boekje dus, zelfs voor wie niet met Reiki bezig is! Er is genoeg stof tot nadenken en groei in terug te vinden; en voor de zelfwerkzamen onder ons: als je wilt kun je er de rest van je leven met steeds groeiend plezier mee bezig zijn door het zo nu en dan weer eens te lezen.
Wederom: veel voor weinig geld. Het boekje had ook "groeiboekje" kunnen heten; maar dat had Arie al eerder geschreven... Dit boekje is echter zeker geen herhaling van zijn 1e Ankertje.

Publieks - boekbeschrijving:
Reiki, de weg naar het Masterschap is een boekje wat makkelijk geschreven is, en veel informatie geeft over de ins en outs van het masterschap. De mooie momenten maar ook de moeilijke met de diverse verleidingen om het systeem of de vorm te veranderen.
In de eerste hoofdstukken wordt nog eens in het kort e.e.a. verteld over Reiki 1, Reiki 2, en de inhoud van de cursussen. Daarna wordt dieper ingegaan op spirituele en persoonlijke groei, met veel voorbeelden en tips die je aan het denken zetten. Niet alleen als Reiki master, kandidaat Reiki master, Reiki beoefenaar, maar ook als geďnteresseerde in het onderwerp is het een boekje dat je even stil laat staan om naar jezelf te kijken.

Ik kan het boekje dan ook aanbevelen aan iedereen die geďnteresseerd is in Reiki of  spirituele en persoonlijke groei of ontwikkeling.

Omschrijving achterzijde boek:
Reiki Master Arie Luijerink, auteur van het Reiki-groeiboekje en Reiki, de tweede graad, beschrijft in dit boekje de oorspronkelijke inhoud en vorm van het Usui-systeem van natuurlijk genezen en de rol die een Reiki Master daarin vervult. Hij beschrijft de inhoud van de cursussen voor de eerste en tweede graad, de wijze waarop een student naar het Masterschap toegroeit, en een aantal van de valkuilen en verleidingen die een Reiki Master op zijn pad kan tegenkomen. Door de nuchtere benadering van het onderwerp, de vele praktijkvoorbeelden en de persoonlijke ervaringen van de auteur is dit boekje verhelderend voor iedereen die geďnteresseerd is in Reiki en behoefte heeft aan meer informatie en verdieping.

.
.

 

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog