.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Tip 1: Luijerink: Rk Groeiboekje
Tip 2: Luijerink: Rk 2e Graad
Tip 3: Luijerink: Rk Masterschap

________________________________ 
 
  
.

Reiki boeken

info @ Reiki-Info

 
Titel: Reiki, De tweede graad
Auteur: Arie Luijerink & Marian van Staveren
Uitgeverij: Ankh Hermes BV
Eerste druk: 1994 
ISBN-nr.: 90 20 20 60 87
Prijs: ca. € 5,00

Reiki-Info waardering: (8)
Publiekswaardering:

Reiki-Info - boekbeschrijving:
Ook in dit 2e ankertje weten Arie en Marian helder, kort en m.i. tamelijk volledig de aspecten te beschrijven waar het omgaat; in dit geval die van de Reiki 2e graad.
Nadruk ligt daarbij op werken met Reiki 2 en op welke vlakken Reiki zoal werkzaam is (groei van bewustzijn en persoonlijkheid, gezondheid, enz.). 
Het is een boekje dat geïllustreerd is met vele ervaringen van anderen (oud cursisten bijvoorbeeld). Daardoor ontstaat voor de lezer ruim voldoende aanleiding om de eigen creativiteit te (laten) voeden en met Reiki 2 goed uit de voeten te kunnen. Ook bij dit ankertje geldt m.i. weer: méér heb je eigenlijk niet nodig. Veel goede tips en uitleg voor weinig geld!

Een paar kanttekeningen mijnerzijds:
- Er wordt in het boekje veelvuldig gesproken over "je kracht verliezen, kwijtraken". Hoewel elders wel het geblokkeerd zijn besproken wordt, is m.i. dat kwijtraken een onterechte uitdrukking: je raakt zowiezo niets kwijt, je bent inderdaad geblokkeerd!  De doorstroming weer in orde brengen met Reiki helpt je ook weer snel bij je (of in je) kracht komen. 
- Er worden voorbeelden gegeven van Reiki sturen naar een ander om daarmee te werken aan jezelf. Niet dus om te manipuleren. Wat m.i. hierbij voor de duidelijkheid ontbreekt is het aan de ander vragen of hij/zij wel Reiki wil krijgen. Ongevraagd sturen is namelijk geheel ongepast en ongewenst, tenzij er geen andere oplossing mogelijk is... en dan nog... Je hoeft voor het werken aan jezelf trouwens niets naar een ander te sturen: gewoon aan jezelf sturen werkt prima en is wel zo respectvol naar de ander.
- Aan het eind van het boekje wordt gesproken over Reiki sturen naar begeleiders, een enkele overledene (lees zelf maar). Reiki is echter voor de levenden. Door Reiki zo te trachten toe te passen richt je veelal ook je aandacht en werk je je eigen wensen/doel tegen. Niet doen is het motto: Reiki sturen naar jezelf is m.i. de beter oplossing! Als je namelijk zelf beter in balans bent en positief in je energie zit, gaan negatieve energieën (of dragers of uitstralers daarvan) vanzelf steeds verder bij je vandaan.

Publieks - boekbeschrijving: 
ontbreekt nog ...

Omschrijving achterzijde boek:
Reiki Masters Arie Luijerink en Marian van Staveren, auteurs van het Reiki-groeiboekje, beschrijven in dit Ankertje de werking en betekenis van de tweede graad van Reiki.
Met name de heldere uiteenzetting over de effecten van het werken met de tweede graad op onze persoonlijke en spirituele ontwikkeling maken dit boekje tot een waardevolle aanvulling van hetgeen reeds eerder over dit onderwerp is gepubliceerd. Ook behandeling op afstand valt onder de inwijding Reiki tweede graad en komt in dit Ankertje aan de orde. Door de nuchtere weergave van het onderwerp, de opgenomen ervaringen van mensen die met deze geneeswijzen behandeld zijn en de uitvoerige beschrijving van de vele praktische toepassingsmogelijkheden is dit boekje zowel geschikt voor mensen die nog geen enkele ervaring met Reiki hebben, als voor diegenen die zich reeds met de eerste graad hebben beziggehouden en behoefte hebben aan meer informatie en verdieping.
.
.

 

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog