.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Moet je erin geloven?
Hoe wordt behandeld?
Wat is niet te behandelen?
Naast Reiki behandeling ook...
Hoeveel Behandelingen Nodig
Op welk gebied werkt Reiki
Waarvoor Reiki (-behandeling)
Versterken Reiki (-behandeling)
Voordeel Contact Behandeling
Voordeel Afstand Behandeling

________________________________ 
 
  
.

Reiki behandeling: Wat kun je ermee, heb je eraan?

info @Reiki-Info

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van Usui Shiki Ryoho is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterHet zal na het voorgaande niet verbazen dat Reiki-behandelingen uitermate werkzaam kunnen zijn bij spanningsklachten zoals stress, maag- en darmklachten, hoofdpijn, migraine, spanning/pijn in rug, schouders en nek, bij RSI-klachten en klachten als angst, depressiviteit en lusteloosheid.

Door de ontspannende werking kan Reiki eveneens goed toegepast worden om pijnbestrijding (-vermindering) te ondersteunen, bij hyperventilatie, krampen, (over-) vermoeidheid, algehele (vaak onbestemde) onlustgevoelens en bij slapeloosheid.

Ook bij spierblessures, -verkrampingen, en allerlei verwondingen kan de Reiki behandeling het genezingsproces in aanzienlijke mate ondersteunen en vaak versnellen. Het komt daarbij veelvuldig voor dat doorgaans opvallende uiterlijke sporen van verwondingen mooier genezen (minder of minder opvallende littekens, minder huidbeschadiging en tekening dus). Reiki werkt genezing bevorderend, harmoniserend en versnelt allerlei processen. Genezing kan daardoor sneller tot stand komen en revalidatie duurt in de regel aanzienlijk korter.

Het is zelfs goed mogelijk om iemand met vage klachten te behandelen, omdat de werkzaamheid van Reiki "als vanzelf" de plek, het werkgebied opzoekt die/dat energie behoeft. Een Reiki-behandelaar hoeft niet persť medische kennis te hebben of volledige kennis van anatomie om een cliŽnt te kunnen behandelen en daarmee ondersteunen. Hij/zij zal tijd, ruimte en praktische middelen beschikbaar te stellen - en eventuele andere vaardigheden - en zal bovenal de wens te koesteren om de ander (cursist/ cliŽnt) met Reiki van dienst te willen zijn en hem/haar een zo volledig mogelijke behandeling te willen geven.

Deze pagina zou verder nog aangevuld kunnen worden met voorbeelden van praktijkgevallen of statistische gegevens. Toch lijkt me dit onnodig, net als verdere opsomming van werkgebieden waarmee je met Reiki goede resultaten kunt bereiken.

Mijn advies is ter afsluiting: bezoek een Reikimaster, Reikicentrum of Reikipraktijk en overleg je situatie eens. Bespreek samen de mogelijkheden en - als je voor je gevoel op de juist plek bent beland - onderga een paar Reiki behandelingen. Je zult al vrij snel merken, wat - en op welk vlak - Reiki wat voor je kan gaan betekenen. Het zou me overigens niet verbazen als je naar aanleiding van de Reiki behandelingen besluit om zelf de Reiki 1e graad te gaan doen om jezelf met grote regelmaat Reiki te kunnen geven als voedende energie in je leven.

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog