.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Moet je erin geloven?
Hoe wordt behandeld?
Wat is niet te behandelen?
Naast Reiki behandeling ook...
Hoeveel Behandelingen Nodig
Op welk gebied werkt Reiki
Waarvoor Reiki (-behandeling)
Versterken Reiki (-behandeling)
Voordeel Contact Behandeling
Voordeel Afstand Behandeling

________________________________ 
 
  
.

Reiki behandeling: Kun je Reiki of de behandeling versterken?

info @Reiki-Info

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van Usui Shiki Ryoho is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterNee, maar...: De berichten over "versterken" van Reiki door gebruiken van kruiden, kristallen en wat ook meer, zijn onjuist (uitgedrukt), maar..... lees eens verder....

Reiki werkt op zichzelf altijd volledig en heeft voor de helende werking dus geen hulpmiddelen nodig. De kracht van Reiki wordt dan ook niet vermeerderd door gebruik van toevoegingen. De kracht van Reiki wordt door Reiki zelf bepaald; de hoeveelheid energie die je in een bepaalde tijd aan de ontvanger kunt doorgeven hangt mede af van de Reiki-graad die je hebt.

Echter: Professionele behandelaars hebben echter in de regel naast Reiki (vanuit hun initiaties in de Reiki-graden) nog andere disciplines ter beschikking.
Zo kan iemand naast Reiki-therapeut ook Chakra-therpeut zijn. Of over andere disciplines beschikken zoals Magnetiseur zijn, Gesprekstherapeut zijn, werken met Touch for Health, werken met Bloesen-remedies, Kristallen en stenen, de pendel, noem maar op.

Wanneer je als therapeut gedegen kennis van zaken hebt op andere vlakken dan Reiki en de benodigde opleidingen daartoe hebt gevolgd, dan kun je natuurlijk je persoonlijke vaardigheden NAAST Reiki gebruiken om ook op die manier een steentje bij te dragen aan het genezings- en/of groeiproces van je cliŽnt of cursist. Je werkt dan SAMEN met Reiki.

Voorbeeld-1: als iemands gezondheid mede door vitaminetekort sterk verslechterd is, dan helpt Reiki diegene sneller herstellen; maar hij/zij zal er ook goed aan doen om de benodigde aanvullende vitaminen tot zich te nemen! Ben je diŽtist o.i.d., dan is het afstemming van de goede voeding natuurlijk ook ondersteunend in het herstelproces en dus aanbevelingswaardig! Je helpt dan een handje mee, maar aan de essentie van Reiki en dus de werking kun je niets veranderen. Je schept in wezen beter condities voor optimale werking door met beide mogelijkheden te werken. Door het zo te omschrijven val je niet in de valkuil, dat de verdiensten van de Reiki-behandeling als eigen prestaties gaat beleven en uitdragen en wordt het makkelijker om beide toepassingen naar juiste waarde en inbreng te schatten.

Voorbeeld-2: als je Magnetiseur bent, dan heb je in de regel ook het vermogen om losgekomen vervuilde, afgewerkte (sommige noemen het negatieve) of opgehoopte energie te helpen afvoeren, de cliŽnt als het ware te helpen ontladen/afvoeren. Als je dat vermogen hebt, dan is het natuurlijk alleen maar geweldig voor de cliŽnt, dat je die energie versneld helpt afvoeren en vervangen. Maar dat verandert op zich niets aan de werking van Reiki, want die kun je - ook als paranormaal genezer - niet beÔnvloeden. Ook in dit soort situaties help je dus gewoon mee, werk je samen mŤt.

Het is trouwens bedenkelijk waarom therapeuten Łberhaupt de positieve resultaten van een behandeling volledig of zoveel mogelijk aan eigen kunnen zouden willen toeschrijven. Het is natuurlijk leuk voor je ego om te kunnen zeggen "ik heb dat gepresteerd", maar het draagt nergens toe bij, behalve dan misschien aan een te groot eigendunk. Feit is: je hebt je werk goed gedaan, de gewenste resultaten zijn bereikt, je hebt er de nodige steentjes aan bijgedragen, iedereen tevreden, klaar..... 
En in stilte dank je in verwondering Reiki voor wat de energie gebracht heeft...

Gebruik van extra middelen versterkt/versnelt dus niet Reiki (of v.v.) maar kan het genezings- of groeiproces in hoge mate ondersteunen en mogelijk versnellen als op correcte wijze aanvullende middelen/methoden toegepast worden. Raadpleeg is voorkomend geval je behandelaar / therapeut
In die zin dus prima toepasbaar, mits de behandelaar verstand van zaken heeft en zich niet buiten zijn/haar mogelijkheden en bevoegdheden begeeft. 
En bovenal zal de behandelaar helder moeten blijven in de uitleg van gebruikte mogelijkheden.

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog