.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Moet je erin geloven?
Hoe wordt behandeld?
Wat is niet te behandelen?
Naast Reiki behandeling ook...
Hoeveel Behandelingen Nodig
Op welk gebied werkt Reiki
Waarvoor Reiki (-behandeling)
Versterken Reiki (-behandeling)
Voordeel Contact Behandeling
Voordeel Afstand Behandeling

________________________________ 
 
  
.

Reikibehandeling: Hoe wordt behandeld?

info @Reiki-Info

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van Usui Shiki Ryoho is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterReiki wordt door de behandelaar doorgegeven door handoplegging, waarbij sprake is van lichte aanraking. Wanneer aanraking niet wenselijk, onmogelijk, ondoenlijk is, dan wordt vlak boven de huid of de kleding behandeld. Denk hierbij aan situaties als brandwonden, heftige ontstekingen die de warmte van handen en energie nauwelijks verdragen, open wonden waarbij besmettingsgevaar aanwezig is, enz..
Bij vlak boven huid of kleding behandelen moet je denken aan 1 of enkele centimeters afstand.

Het Usui Reiki Systeem kent een aantal basisposities voor de behandeling, te weten: (voorzijde) Ogen, Oren, Slapen, Achterhoofd, Hoge Borstkas streek, Lage Borstkas streek, Midden van de Buik en (achterzijde) Achterhoofd-Nek, Bovenkant schouders, Onderkant schouderbladen, Nierstreek (hoge onderrug streek) en Stuit-Bilstreek.
(Nb.: t.z.t. zullen onder "Behandelposities" de basisposities uitgelegd en met foto's toegelicht worden)

Naast deze basis behandelposities van het Usui Reiki Systeem kan de ervaren behandelaar gebruik maken van een aantal toegevoegde posities; in regel doet hij/zij dat, omdat deze in de praktijk hun nut bewezen hebben en naar zijn/haar ervaring een positieve bijdrage leveren. 

Bij de behandeling wordt - bij voldoende beschikbare tijd - altijd een zo volledig mogelijke behandeling gegeven, ongeacht kwaal, probleem, werkgebied, enz. Bij klachten in specifieke gebied van het lichaam zal dus een volledige behandeling gegeven worden met (mogelijk) extra aandacht voor het "probleem"- gebied. 
De reden: wanneer je bijv. een maagzweer hebt, dan is alleen de maag behandelen doorgaans het behandeling van het gebied waar de onbalans zich ķit. Gůed om extra te behandelen dus, maar de oorzaak van de maagzweer zal niet zelden gevonden worden in het teveel "kopzorgen" hebben, ed.. Vandaar altijd zo volledig mogelijk behandelen.

De behandeling geschiedt door aanraking; wrijven of "kneden"zoals bijv. bij massage zijn geen onderdeel van de Usui Reiki behandeltechniek. Wanneer de behandelaar hiervan gebruikt maakt, dan is voor een combinatie gekozen van Reiki en bijvoorbeeld massage. Dit dient m.i. echter in overleg met de cliŽnt te gebeuren. 

Reiki werkt Šltijd en laat zich niet hinderen door kleding, metalen voorwerpen, kunststoffen, magnetische velden, gips, verband, noem maar op. 

Voor de ontspanning van de cliŽnt kan het bevorderend werken als gemakkelijke en niet knellende kleding gedragen wordt, geen knellende broekriem, enz.
Van ontkleden is echter geen sprake! Men behandelt met de kleding aan. Reiki werkt echt niet beter bij toepassing op de blote huid!
Wanneer je een Reiki-behandelaar tegenkomt die dat beweert (beter werken als je je uitkleedt), dan zou ik me nog eens achter de oren krabben en me bedenken... Welke motieven ook gegeven worden voor ontkleden: ethisch is het onverantwoord als dat niet bij een behandeltechniek noodzakelijk is (massage bijv.) en het past in het geheel niet bij de zuiverheid van Reiki.
Wanneer gekozen is voor massage waarbij tegelijk Reiki gegeven wordt, dan gelden slechts voor de massage mogelijk andere criteria...

Reiki laat zich ook niet hinderen door metalen armbanden, sieraden, etc.. Deze gedachte is veelal afkomstig uit vergelijking met andere energiesystemen, waarbij dergelijke voorwerpen bijv. de electro-magnetische velden en kracht van de energiestroom beÔnvloeden. 
Reiki moet in deze zin echter niet vergeleken worden andere energiesystemen; Reiki werkt ongeacht metaal, sieraden, gips, stoelleuning, enz. en onverminderd van kracht. Dat demonstreer ik soms door iemands rud te behandelen door een stoelleuning heen. Ondanks het feit dat mijn hand niet gevoeld kan worden, voelt de behandelde zijn/haar rug steeds warmer worden door de doorstroming met Reiki. Ook mijn trouwring doet daaraan geen afbreuk.

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog