.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Wat is Reiki? Een intro...
Wat is Reiki? - Meer...
Reiki Cursussen - Algemeen
Wat hoort in je Reiki 1 cursus
Wat hoort in je Reiki 2 cursus
Reiki Behandelposities
__ Foto's reiki-behandeling p.1
__ Foto's reiki-behandeling p.2
__ Foto's reiki-behandeling p.3
__ Foto's reiki-behandeling p.4
__ Foto's reiki-behandeling p.5
__ Foto's reiki-behandeling p.6
Behandelen - Mag je / Moet je?
Is Reiki Magnetiseren?
Reiki cursus voor Kinderen
Reiki bij Dieren 1 - ook huisdieren
Reiki bij Dieren 2 - ook huisdieren
Reiki Anekdotes ea.
Reiki - Meerdere Systemen

________________________________ 
 
  
.

Wat is Reiki? - meer.... (vervolg) 

info @ Reiki-Info

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van Usui Shiki Ryoho is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterIk heb, persoonlijk en bij mijn cliŽnten en cursisten (niet zelden met verwondering) mogen aanschouwen welke positieve werking er van de Reiki-energie uitgaat. Enerzijds helpt het hen (en mij) in de persoonlijke ontwikkeling. Anderzijds blijken blokkades (bijvoorbeeld in de vorm van psychische of lichamelijke klachten en -ziekten) met behulp van Reiki-energie op te kunnen lossen, waardoor het leven weer in beweging kan komen en levensvreugde (-plezier) weer tot uiting kan komen.  
 
En zelfs klachten als chronische pijn (bijvoorbeeld ruim 20 jaar dagelijks pijnstillers moeten slikken tegen hoofdpijn; of 10 jaar met onverklaarbare pijn rondlopen door een motorongeval) blijken veelvuldig in grote mate te kunnen verminderen en zelfs verdwijnen door de initiaties tijdens de Reiki cursussen en het regelmatige blijven behandelen na de cursus.
 
Soms echter is ook een aantal aanpassingen nodig in de levensstijl. Vooral wanneer in die levensstijl ongezonde en soms ziekmakende ingrediŽnten terug te vinden zijn. Wat voor die omvorming vaak nodig is is inzicht, toename van bewustzijn. Vandaar dat in de Reiki cursussen ook voor een deel onderricht gegeven wordt in de 5 Reiki principes en toepassing daarvan.
 
Zelf combineer ik daarom ook de Reiki behandelingen met korte gesprekken (gespreksconsulten of -therapie). In deze korte gesprekken werk ik samen met cliŽnten/ cursisten aan inzicht in hun leven en levensstijl om duidelijk te krijgen wat hun gezondheid en hun levenssituaties in negatieve zin beÔnvloedt.
 
Met de Reiki behandeling werk je (meer) op energieniveau. Door de harmoniserende werking alleen al ontstaat - naast een verbeterd herstellend vermogen van het lichaam - rust in lichaam en geest, waardoor tijd, ruimte en energie ontstaat voor verbeterd inzicht en mogelijkheden om veel dingen in je leven in eigen hand te nemen. 
Je leeft dan steeds meer vanuit Kracht i.p.v. vanuit noodzakelijke Controle om het leven in de hand te (kunnen) houden.
De veranderingen die tot stand kunnen komen in het leven van mensen die met Reiki aan zichzelf werken blijken ongekend positief en blijven verwonderen. Zeker, wanneer je samen achteraf terugkijkt.
 
Voorbeelden van cursisten en cliťnten zoal bereikten? Meer harmonie en levensvreugde in hun leven, levenslustiger, sterk verminderde (levens-) angst, leven vanuit Kracht i.p.v. Macht en Controle, groeiend inzicht waardoor stress verminderd en men meer keuzevrijheid in eigen leven ontdekt en kan benutten, sterk verminderde onrust en spanningsklachten,  enz., enz.. 
Want dit is slechts een kleine greep uit de positieve veranderingen die ik al vele jaren bij mijn cursisten en cliŽnten heb mogen waarnemen.


 

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog