.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Wat is Reiki? Een intro...
Wat is Reiki? - Meer...
Reiki Cursussen - Algemeen
Wat hoort in je Reiki 1 cursus
Wat hoort in je Reiki 2 cursus
Reiki Behandelposities
__ Foto's reiki-behandeling p.1
__ Foto's reiki-behandeling p.2
__ Foto's reiki-behandeling p.3
__ Foto's reiki-behandeling p.4
__ Foto's reiki-behandeling p.5
__ Foto's reiki-behandeling p.6
Behandelen - Mag je / Moet je?
Is Reiki Magnetiseren?
Reiki cursus voor Kinderen
Reiki bij Dieren 1 - ook huisdieren
Reiki bij Dieren 2 - ook huisdieren
Reiki Anekdotes ea.
Reiki - Meerdere Systemen

________________________________ 
 
  
.

Reiki - Wat is dat? 

info @ Reiki-Info

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van Usui Shiki Ryoho is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterReiki is een Japans woord dat "Universele Levensenergie" betekent, de energie waaruit alles is opgebouwd en in harmonie door samenhangt. Anders gezegd: deze levensenergie (Reiki) bevindt zich altijd in en om ons heen.
 
Het Usui Systeem van Natuurlijke genezing gebruikt deze energie door overbrenging door zachte aanraking (handoplegging) ten behoeve van bevordering van genezing en spirituele groei. Hoewel veelal gebruikt voor genezing of ondersteuning daarvan, hoef je namelijk niet ziek te zijn om de rijkdom van Reiki in je leven te laten stromen; je kunt en mag de energie natuurlijk ook gebruiken om wat "goed" is in je leven "Goed" te houden en zelfs te verheffen tot "Beter". Dit laatste is zelfs aan te bevelen.
 
Aanvankelijk werd geen naam gebruikt en werden omschrijvingen als "Universele Energie", "Kosmische energie", "Kosmische Levensenergie", e.d. gebruikt. Reiki Grandmaster Takata heeft de naam Reiki voor het eerst gebruikt, toegepast.
 
Vele - in Nederland inmiddels al honderdduizenden - Reikicursisten zijn het er inmiddels over wel eens dat "Universele Levensenergie" slechts een summiere omschrijving is van de buitengewone en welzijnsverbeterende kracht en werking van Reiki. 
 
Grandmaster Hawayo Takata, die het Usui Reiki Systeem buiten Japan bracht, schreef ooit: "Deze kracht (Reiki) is onvoorstelbaar, onmeetbaar en, omdat het een universele levenskracht is, voor de mens niet te bevatten. Toch ontvangt ieder levend wezen, wakend of slapend, er dagelijks de zegeningen van." 
 
Persoonlijke kan ik dit alleen maar onderschrijven en het jammer vinden, dat zo velen de essentie hiervan niet (meer) beleven/ ervaren.

 

 

  1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog