.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Wat is Reiki? Een intro...
Wat is Reiki? - Meer...
Reiki Cursussen - Algemeen
Wat hoort in je Reiki 1 cursus
Wat hoort in je Reiki 2 cursus
Reiki Behandelposities
__ Foto's reiki-behandeling p.1
__ Foto's reiki-behandeling p.2
__ Foto's reiki-behandeling p.3
__ Foto's reiki-behandeling p.4
__ Foto's reiki-behandeling p.5
__ Foto's reiki-behandeling p.6
Behandelen - Mag je / Moet je?
Is Reiki Magnetiseren?
Reiki cursus voor Kinderen
Reiki bij Dieren 1 - ook huisdieren
Reiki bij Dieren 2 - ook huisdieren
Reiki Anekdotes ea.
Reiki - Meerdere Systemen

________________________________ 
 
  
.

Reiki Systemen -  er zijn er meerdere 

info @ Reiki-Info

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van Usui Shiki Ryoho is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterHoewel er in de loop der tijden verschillende systemen zijn ontstaan, bepaalt niet een Reikisysteem de kracht van Reiki, maar het is de kracht van Reiki (de Universele Energie, Liefde zo je wilt) die aan de verschillende Reikisystemen ten grondslag ligt. Anders gezegd: systemen zijn op zichzelf compleet, maar bepalen het complete van de werking van Reiki niet, want Reiki heeft daartoe zelf de intelligentie die nodig is om te kunnen veroorzaken, aansturen, stimuleren wat harmonieus en noodzakelijk is. 
Er is dus m.i. geen systeem dat bter is, want ieder systeem is m.i. op zichzelf compleet en evenwaardig. En zonder Reiki zou geen enkel systeem nut hebben. 
Je doet er m.i. dan ook verstandig aan allereerst te kiezen voor wl of geen Reiki in je leven. Om daarna eens te gaan kijken met welk systeem je het meest affiniteit hebt (wat je het best bij je vind passen dus). 
De keuze voor Reiki is een keuze van wl of niet doen. Bij de keuze voor het systeem speelt je persoonlijke voorkeur voor de stijl, vorm, de Reikimaster die het systeem uitdraagt, enz. een belangrijke rol. 
Mijn advies hierbij is: ga op onderzoek uit, probeer te doorvoelen (jawel, dat kan ieder mens) of je je bij de Reikimaster die je ontmoet op je plek, vertrouwd en veilig enz. voelt en zoek uit of je affiniteit met het Reikisyteem van je interesse hebt. 
 
Verder: aangezien ieder systeem op zichzelf compleet is en er m.i. gn beter of slechter is, is het ook van geen enkel belang om cursussen in meerdere systemen te volgen. Als de oplossing in het ene systeem niet te vinden is (of liever lijkt), dan zal blijken dat de oplossing ook niet te vinden is door met een ander systeem aan de gang te gaan. De kracht zit namelijk - zo is mijn ervaring - in Reiki en niet in het systeem. Wellicht doe je er in dergelijk geval verstandig aan om eens (met je Reikimaster) te gaan kijken/ uitzoeken waar je eigenlijk aan probeert te werken, wat je eigenlijk probeert op te lossen. Doorgaans wordt bij mensen dit gaan uitzoeken vanzelf duidelijk dat ze op het verkeerde punt gefocust waren. Na bijstellen van de doelen verlopen allerlei ontwikkelingen in de regel een stuk makkelijk (en ook meer naar wens), zo is de ervaring.
 
In ieder systeem waarin men de pretentie heeft iets toe te voegen aan Reiki, heeft men - m.i. - een grote kleinigheid over het hoofd gezien: Reiki bevat al wat nodig is; en als er al iets aan toe te voegen zou kunnen zijn, dan kunnen wij ons dat vanuit ons beperkt menselijk inzicht niet eens voorstellen. Het is niet voor niets dat men in alle systemen  duidelijk probeert te maken dat Reiki ons steeds weer voor verwondering kan en zal plaatsen. De energie heet niet voor niets Universeel, Liefdevol te zijn.
Wat dan ook eerder aan de orde is, is, dat men het Reiki Systeem bijstelt, er praktische toepassingsvormen aan toevoegt enz.. Men verandert dus niet aan Reiki maar wat aan het Reiki toepassingssysteem. Daarmee kun je wellicht Reiki een "handje helpen", maar het verandert niets aan de wonderlijk harmoniserende werking van Reiki.
 
Wat een overweging kan zijn om aandacht aan te schenken: ieder systeem heeft zijn haar vorm van toepassing. Blijkt in de loop der tijd, dat je eigenlijk meer affiniteit met een ander systeem hebt, dan is dat wellicht een reden om over te stappen op een ander systeem. Wanneer je namelijk meer betrokken bent bij het systeem dat je gebruikt, dan werk je er in de regel ook met meer plezier mee en blijft van daaruit ook gemotiveerder om er veelvuldig mee te bljven werken.
 
In de diverse systemen onderricht de Reikimaster de cursisten in ieder geval in de wijze waarop en de vorm waarin Reikibehandelingen dienen te worden gegeven volgens het bewuste systeem.
 
Echter: juist de Reiki initiaties (afstemmingen) die de Reikicursist in de Reikicursus ontvangt, openen pas werkelijk de mogelijkheden om Reiki te kunnen doorgeven aan zichzelf, anderen of al wat leeft. 
Ieder kan dus (zonder uitzondering!), wanneer hij/zij daarvoor kiest, deze energie leren gebruiken tijdens een Reikicursus om bij zowel zichzelf als anderen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak harmonie bevorderen, genezing ondersteunen en waar mogelijk bevorderen en versnellen; en bovendien spirituele groei ondersteunen en helpen versnellen.

 

 

  1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog