.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Wat is Reiki? Een intro...
Wat is Reiki? - Meer...
Reiki Cursussen - Algemeen
Wat hoort in je Reiki 1 cursus
Wat hoort in je Reiki 2 cursus
Reiki Behandelposities
__ Foto's reiki-behandeling p.1
__ Foto's reiki-behandeling p.2
__ Foto's reiki-behandeling p.3
__ Foto's reiki-behandeling p.4
__ Foto's reiki-behandeling p.5
__ Foto's reiki-behandeling p.6
Behandelen - Mag je / Moet je?
Is Reiki Magnetiseren?
Reiki cursus voor Kinderen
Reiki bij Dieren 1 - ook huisdieren
Reiki bij Dieren 2 - ook huisdieren
Reiki Anekdotes ea.
Reiki - Meerdere Systemen

________________________________ 
 
  
.

Reiki Anekdotes 

info @ Reiki-Info

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van Usui Shiki Ryoho is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterBeste Reiki-Info lezers,

Onder deze onderwerp heb ik wat Reiki anekdotes geplaatst, gebeurtenissen die de moeite waard zijn om eens van een afstandje te bekijken. Bedoeling: verslag van wáárgebeurde situaties weergeven die (al dan niet met een knipoog bekeken) aangeven waar je met Reiki zoal aan kunt werken en welke wonderlijke dingen er dan kunnen gebeuren.
 
Reiki geven aan je auto...
Toegegeven - wanneer je gezellig onder elkaar zit te praten en een "vreemde" Reiki-cursist - iemand dus die bij een andere Reikimaster de Reikicursus heeft gevolgd - begint je te vertellen dat zij haar auto altijd Reiki geeft en dat die auto daardoor altijd veel zuiniger van A naar B rijdt, dan kan ik me best voorstellen dat je dan vanuit je eigen beleving in de lach schiet. Ik hoop dan natuurlijk dat je je lach een beetje afstemt op die ander, want uitlachen kan onaangenaam pijnlijk zijn voor iemand die stellig van overtuigd is van zijn/haar persoonlijke werkelijkheid. En als je dan bij jezelf denkt: "natuurlijk rijd je zuiniger, want je wordt van het Reiki geven zoveel rustiger, dat je vanzelf rustiger (en dus ook zuiniger) gaat rijden", dan is dat in de meeste gevallen al een heel juiste gedachte. 
Maar toch.... ik heb zelf meegemaakt dat de gasinstallatie van mijn auto iedere keer ging haperen en uitviel naarmate ik dichterbij iemand kwam die nogal wat op machtswellust gebaseerde lading bij zich droeg. En gek genoeg.... als ik weer vertrok en buiten een bepaalde straal kwam sloeg mijn gasinstallatie ook weer aan en haperde in het geheel niet meer. Energie kan dus behoorlijke uitwerking hebben op apparaten; en Reiki dus een heel positieve! 
Reden dus om wat open te staan voor wat er al niet kan gebeuren.  En in voorkomend geval het misschien toch eens te proberen...
Zo vertelde iemand mij onlangs weer een aantal anekdotes die je toch aan het denken kunnen zetten....
 
Reiki geven aan je stofzuigerstang...
Zo was er een stofzuigerSTANG  die zich met geen mogelijkheid (ook niet door alle toegepaste vormen van grover geweld) liet scheiden van de stofzuigerSLANG. Toen na veel geploeter uiteindelijk besloten werd om eens te kijken of Reiki iets zou kunnen betekenen, werd de stofzuiger eens een kwartiertje Reiki gegeven. Je zult je misschien zot voelen als je zo met een stang tussen je handen Reiki zit te geven, maar als je na de behandeling eens rustig ademhaalt en de stofzuigerslang er met een "ploef" zonder kracht als vanzelf uitschiet, verroest en stroef als ie er uitziet, dan sta je toch wel even raar van te kijken. Dus maak je je stofzuigerslang schoon en vet hem wat in om verdere problemen te voorkomen.... Natuurlijk, zegt de rationalist misschien. De slang wordt warm en zet uit en dat heeft waarschijnlijk het verschil gemaakt. Nou... al zou dat inderdaad zo zijn en de bijdrage van Reiki minimaal zijn, dan heeft dat beetje Reiki geven je toch in ieder geval wat irritatie (en mogelijk frustratie) bespaard en je blijft er zelf ook nog beter door in je energie zitten. Moeite van het proberen waard zou ik zeggen... 
 
En aan je videorecorder...
Eenmaal aangespoord door dit verrassend resultaat laat de Reikicursiste deze creatieve Reiki-toepassing ook eens los op de videorecorder die voor geen meter meer wil afspelen. Natuurlijk kijkt de partner inmiddels heel bedenkelijk en heeft zij er zelf ook zo haar twijfels over. Maar niet gedraald: zit je toch voor gek, dan is dat leed snel vergeten en kun je het voortaan stilletjes gewoon achterwege laten. Maar ook de video lijkt haast te gaan glimlachen van de behandeling. De band kan er zowel weer in als uit, en wat meer is: hij is weer gewoon af te spelen.
Toch leuk om misschien zelf ook eens te proberen. En je hoeft het niet eens aan iemand te vertellen, dus je staat niet eens voor gek.
 
Ook dit zijn mogelijkheden om eens op een creatieve manier met Reiki om te gaan. En vergeet daarbij vooral niet dat onze gedachte "dat het toch onmogelijk is" één van de belangrijkste redenen is waarom dingen ook meestal niet willen lukken. Overigens, de videorecorder werkt nu al een hele tijd prima. En dat scheelt toch al gauw een aardig beetje geld aan reparatiekosten.
 
Wat er al niet vast kan zitten...
(Verteld door een cursiste van mij) Soms krijg je wel eens het idee dat alles in deze wereld met hetzelfde grondprobleem te kampen heeft: niet gemakkelijk kunnen LOS-LATEN...
Neem nu het stapeltje bloempotten dat bij haar thuis stond. Ze zaten behoorlijk in elkaar vastgeklemd en waren met geen mogelijkheid uit elkaar te krijgen.
Natuurlijk probeer je dan eerst alle gebruikelijke technieken. Je trekt eens om beurten aan de ene en andere kant, begint al wat geïrriteerder te worden als er geen beweging in komt, om na een aantal (inmiddels) verwoede pogingen een beroep te doen op je partner (het andere "geslacht" heet nu eenmaal toebedeeld te zijn met relatief meer spierkracht).
Maar ook hij blijkt met dit iets forser fysieke geweld niet in staat om de bloempotten uit elkaar te krijgen zonder ze écht geweld aan te doen.
 
Dan, omdat niets meer zin lijkt te hebben, besluit je om - uit het zicht van anderen natuurlijk - als laatste redmiddel de potten maar eens Reiki te geven. Je kunt ze daarna altijd nog zonder "gezichtsverlies" weggooien als ook dat niets oplevert. Je gaat dus zitten, voelt je op z’n zachts gezegd wat wazig, zo met de stapeltje bloempotten tussen je handen en geeft Reiki.
 
Na de korte - maar zo blijkt - intense behandeling haal je eens diep adem en probeert voorzichtig of het heeft gewerkt. Ogen worden zo groot als schoteltjes als de potten zonder kracht uit elkaar glijden. Je laat het nog wel je man zien, want die is inmiddels wel wat gewend. Maar verder... toch maar niet verder vertellen. Want men mocht eens het idee krijgen dat je de laatste tijd helemaal van de wereld los bent.....
 
Ben je een (oud-)cursist en heb je zelf leuke anekdotes, verhalen, enz. ? 
Stuur ze me dan gewoon toe (heb je internet, gebruik dan Stuur een E-mailtje).
 
Namaste, met vriendelijke groet.

 

 

  © 1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog