.
 
 

Mail voor:  

Je Vraag / Suggestie
Storingen 
Vragen over copyright 
Reiki-Info 
Webmaster 
:  Reiki-Info    

 
 

Home    
________________________________ 
  
<- Menu Terug
 
________________________________ 
 
Wat is Reiki? Een intro...
Wat is Reiki? - Meer...
Reiki Cursussen - Algemeen
Wat hoort in je Reiki 1 cursus
Wat hoort in je Reiki 2 cursus
Reiki Behandelposities
__ Foto's reiki-behandeling p.1
__ Foto's reiki-behandeling p.2
__ Foto's reiki-behandeling p.3
__ Foto's reiki-behandeling p.4
__ Foto's reiki-behandeling p.5
__ Foto's reiki-behandeling p.6
Behandelen - Mag je / Moet je?
Is Reiki Magnetiseren?
Reiki cursus voor Kinderen
Reiki bij Dieren 1 - ook huisdieren
Reiki bij Dieren 2 - ook huisdieren
Reiki Anekdotes ea.
Reiki - Meerdere Systemen

________________________________ 
 
  
.

Reiki bij (huis-)dieren - 2 - Katten, Honden, Paarden, enz. 

info @ Reiki-Info

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van Usui Shiki Ryoho is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterVeel mensen die een Reikigraad hebben zullen het ook toe willen passen op hun dieren. En waarom ook niet, het is heel leuk om te doen en het dier vaart er wel bij. Reiki bij dieren geeft hetzelfde effect als bij mensen. Het werkt ontspannend, wonden genezen sneller en mooier en het is goed voor het in stand houden van de algehele gezondheid. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. 
 
De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: wil mijn hond of kat dit wel? Daar antwoord op krijgen is een kwestie van uitproberen. Zorg er in ieder geval voor dat je een tijdstip uitkiest waarop er rust heerst in de omgeving. Zorg er ook voor dat je zelf rustig bent.
 
Honden vinden het meestal wel prettig om Reiki te krijgen. Je kunt daarbij op de grond gaan zitten met de hond tussen je benen. Een kleine hond kun je op schoot nemen. Meestal zal hij er eerst bij blijven zitten, maar als ze er een beetje aan gewend zijn, zal hij al gauw gaan liggen. 
Maak eerst contact met de hond door je handen op zijn lijf te leggen en hem wat te aaien. Vraag dan of je hem Reiki mag geven. Dit vragen kun je hardop doen, maar ook in gedachten. De hond zal het begrijpen, ook al klinkt dat wat vreemd. Als hij in reactie op je vraag bijvoorbeeld een lik geeft of zijn kopje omlaag doet of zijn ogen een beetje dicht doet, dan kun je ervan uitgaan dat hij het prima vindt. 
Begin met je handen bij zijn schouders en ga dan verder richting rug en achterhand. De poten vragen meestal wat geduld, de meeste honden zijn niet gewend om daar vastgehouden te worden, dus dwing ze er niet toe. Leg je handen er zachtjes op en niet eromheen. Uiteindelijk zullen ze het wel toelaten en kun je ze zelfs Reiki geven met je beide handen om n voet.  Het hoofd doe ik altijd als laatst, omdat ze het vaak te indringend vinden als je daar (als eerste) mee begint. Om de andere kant te doen kun je de hond laten opstaan en op zijn andere zijde weer laten liggen. Bij een zittende hond kun je aan beide kanten een hand plaatsen.
 
Omdat katten een heel andere aard hebben dan honden - ze zijn veel zelfstandiger terwijl honden afhankelijk zijn van het baasje omdat het roedeldieren zijn - zal niet elke kat Reiki willen hebben.
Of je kat Reiki wil hebben kun je het beste eens uitproberen als hij al bij je op schoot ligt, of naast je ligt terwijl je televisie kijkt of zo.
Aai hem eerst eens en als hij dan niet wegloopt kun je je handen rustig op hem laten liggen en laat de Reiki energie dan rustig stromen. Je merkt het snel genoeg of hij het hebben wil; dan zal hij blijven liggen. Wilt hij het niet, dan kunnen er een paar dingen gebeuren; f hij kijkt je nijdig aan met zijn oren plat tegen zijn kopje of hij loopt gewoon weg. Stop er dan direct mee. Blijft hij liggen dan kun je je handen op dezelfde plaats laten liggen. Met beide handen naast elkaar heb je meestal wel de hele kat bedekt.
 
Een paar algemene dingen om rekening mee te houden: respecteer het als je hond of kat - of welk ander dier dan ook - geen Reiki wil. Probeer het eventueel later nog eens. Dieren geven vaak zelf aan hoe lang een behandeling mag duren. Is het genoeg dan lopen ze weg. Het afstrijken na een behandeling gaat op dezelfde manier als bij mensen.
 
Heb je de tweede graad dan kun je dieren ook op afstand behandelen. Dit is vooral fijn als het dier bijvoorbeeld bij de dierenarts moet blijven voor een operatie o.i.d..
 
Soms geven de dieren aan waar ze Reiki willen hebben; ze gaan dan bijvoorbeeld op hun rug liggen zodat je bij hun buik kunt. Ga daar op in, je hoeft niet vast te houden aan een bepaalde volgorde. Dat is juist het leuke aan het behandelen van dieren. Ze weten wat goed voor hen is en wat ze nodig hebben.
 
Enkele voorbeelden van het behandelingen van dieren met Reiki.  
 
Een paard had een keer een trap tegen zijn knie gekregen van een ander paard en liep dus kreupel en had een dikke knie. Ik heb hem in de stal Reiki gegeven terwijl hij gewoon los stond. Het grappige was dat hij alle benen heeft verplaatst tijdens de behandeling behalve het been wat ik aan het behandelen was. Na twee keer een korte behandeling liep hij niet meer kreupel en was de zwelling bijna helemaal verdwenen.  
 
Na een dag werken in het veld vond onze hond het altijd moeilijk om te ontspannen. Hij bleef druk, ging ergens liggen en stond dan na een paar tellen weer op en ging dan weer ergens anders liggen. Dit herhaalde zich telkens. Kortom, hij kon geen rust vinden. Ik heb hem toen Reiki gegeven en dat hielp direct. Hij is de rest van de avond niet meer van zijn plaats geweest en heeft heerlijk liggen slapen.
 
Ik heb het pas  n keer meegemaakt dat een dier ervoor koos om geen Reiki te willen hebben.
Een paard bij ons op stal had koliek (ernstige buikpijn) en ik wou het iets makkelijker voor hem maken door hem Reiki te geven. Maar hij weigerde dat; hij heeft me nog net niet letterlijk zijn stal uit getrapt, maar het scheelde niet veel. Ik heb het op afstand nog een keer geprobeerd, maar de energie kwam net zo hard weer bij me terug. Hij wilde het echt niet.  
 
Dieren die onder narcose zijn geweest zijn ook sneller weer bij de tijd en op de been als je ze daarna behandeld met Reiki.
 
Met de tweede graad kun je ook op het geestelijke vlak werken, dus ook bij dieren.
Soms krijg je daar dan een iets andere reactie op als je verwacht. Toen ik dat voor het eerst - na maanden "gewone" Reiki - op ons paard wou toepassen, gebeurde er het volgende: ik was nauwelijks begonnen te werken met de 2e graad symbolen of hij draait zijn hoofd met een ruk naar me om, zijn oren plat in zijn nek en met een blik in zijn ogen van "Dat lt je!!!" Oei, wat was hij nijdig! Ik ben dan ook direct gestopt en heb het - uit respect - een tijd lang niet meer uitgevoerd. Toen vond hij het wel goed.  Aan deze reactie kun je dus duidelijk zien dat dieren heel goed weten wat Reiki is en wat het met ze en voor ze kan doen!

Behandel je dieren zo veel je wilt met Reiki, maar doe het altijd met respect voor het dier en luister naar wat ze je - ieder op hun eigen manier - vertellen.

door: Ellen Haanstra

 

  

 

  1994-2011  -  Reiki-Info

   Omhoog